Usein varasto on tuotannon pahin pullonkaula.

Oikea levy löytyy välittömästi.

Load it and pack it up!

Lipun varastointijärjestelmä yhdistää varaston tehokkaaksi osaksi tuotantoa.

Teollisuudessa raskaiden kappaleiden, kuten suurten levyjen, kankien ja putkien, perinteinen varastointi vie runsaasti tilaa, aikaa ja rahaa. Usein varasto onkin tuotannon ensimmäinen ja pahin pullonkaula.

Vuodesta 1997 lähtien Lipu on omistautunut tämän ongelman ratkaisuun. Kehittämämme täysin uudenlainen varastointijärjestelmä yhdistää varaston kiinteäksi osaksi tuotantoa ja säästää tilaa, tehostaa tuottavuutta sekä parantaa työturvallisuutta.

Hydraulisesti toimiva Lipu-varastojärjestelmä mahdollistaa suurten levyjen säilytyksen lähellä työkohdetta pystyasennossa. Varastoa lastatessa tai purettaessa levyt ovat vaaka-asennossa, jolloin niitä on helppo käsitellä nosturin tai trukin avulla. Menetelmän ansiosta oikea levy löytyy välittömästi, siihen päästään käsiksi kätevästi ja lisäksi vältytään hankalilta kuljetuksilta pitkin tuotantotiloja.

Lipu-tuotteiden lisäksi tarjontaamme täydentävät Thiel Techniekin pitkien terästen ja ohutlevyjen hyllystöratkaisut sekä Lindhorst Entgrattechnikin rummutuskoneet. Pääkonttorimme sijaitsee Savonlinnassa, ja meillä on Ruotsissa, Norjassa, Saksassa ja Hollannissa edustajat, jotka huolehtivat Skandinavian sekä Keski- ja Etelä-Euroopan asiakaskunnastamme.

Tehokkaat ja tilaa säästävät varastointijärjestelmät levy- ja tankomateriaalille

Asiakkaidemme varastoinnin tehostaminen, tilan säästäminen ja työturvallisuuden lisääminen on meille sydämen asia.

 

LIPUN suurten teräslevyjen varastointijärjestelmä

Turvallisuutta suurten teräslevyjen käsittelyyn.

Lipu Oy:n kehittämä patentoituun tekniikkaan perustuva LIPU-tuoteperhe on suunniteltu suurten terälevyjen varastointiin. Hydraulitoimiset LIPU-varastot kääntävät käsiteltäväksi halutun levynipun vaakatasoon, jolloin levy tai nippu on helppo ottaa varastosta ja nostaa varastoon siltanosturin avulla. Raskaita teräslevynippuja voi selata kuin kirjaa.

Mallistosta löytyvät ratkaisut 1,5 – 3,5 m levyisille ja 3 – 16 m pituisille levyille, varastopaikkakohtaisen sälytyskapasiteetin ollessa jopa 30 tonnia. Yhdessä LIPUN varastointijärjestelmässä voi olla varastopaikkoja enimmillään 16 kpl.

LIPUN suurten teräslevjen varastointijärjestelmä on merkittävä tilansäästäjä

Lipu-varastointijärjestelmän ansioista suurikin levyvarasto voidaan sijoittaa työstökoneiden läheisyyteen. Oikea levy löytyy välittömästi, siihen päästään käsiksi kätevästi ja lisäksi vältytään hankalilta kuljetuksilta pitkin tuotantotiloja.

Lipu-järjestelmällä voidaan säästää jopa 80 % levyvaraston vaatimasta lattiapinta-alasta.

 

Modulaarinen rakenne

Modulaarisen rakenteen ansioista LIPU-varastojärjestelmä voidaan helposti räätälöidä asiakkaan levykoon ja halutun kapasiteetin mukaan.

Tyypilliset varastoitavat levykoot:

1,5 x 6 m

2,0 x 6 m

2,0 x 8 m

2,0 x 12 m

2,5 x 6 m

3,0 x 6 m

 

Varastopaikkoja LIPU-varastointijärjestelmässä on 6, 8, 10 tai 12 kpl ja mallistoon kuuluu jopa 16-paikkainen varasto.

 

Ohjausvaihtoehdot

Lipu-laitteiden ohjaus on valittavissa asiakkaan haluaman automatisointiasteen mukaan.

Käsiohjauksella varustetun Lipun ohjaus on pakkotoiminen, jolloin käyttäjä painaa ohjauspainiketta kunnes haluttu varastopaikka on saatavilla.

Puoliautomaattiohjauksella varustetun laitteen haluttu varastopaikka valitaan kosketusnäytöltä.

Lipu-laitteita on myös mahdollista ohjata tehdasjärjestelmän kautta, jolloin LIPU on yksi osa täysautomaattista varastoa.

 

Muita tuotteitamme:

Tankovarastot JUMBO ja MULTI – Helppoa pitkän tavaran varastointia

JUMBO ja MULTI –varastointijärjestelmät ovat tehokas tapa varastoida putkia, tankoja ja profiileja pieneen tilaan helposti käsiteltäviksi. Vankkarakenteiset manuaalikäyttöiset tankovarastot JUMBO ja MULTI ovat luotettavia ja varmatoimisia.

JUMBO ja MULTI –varastointijärjestelmissä varastoitava tavara saadaan nosturilla käsiteltäväksi, sillä jokainen varastopaikka on liikuteltavissa vaakatasossa AUKI-asentoon. Mekanismin ansiosta vältytään perinteisten ulokehyllyjen aiheuttamilta hankalilta vinoittaisnostoilta ja trukkikäsittelyltä.

Molempia järjestelmiä on saatavissa 1 tai 2-puoleisina ja modulaarisen rakenteen vuoksi niitä on helppo muunnella varastopaikan korkeuden, lukumäärän ja lisävarusteiden osalta.

Varastopaikan leveydeksi on valittavissa 520, 720, 920 tai jopa 1120 mm. Varastopaikan kantavuus on 500-7500 kg ja varastopaikkojen lukumäärä 3-12 kpl mallista riippuen.

Lue lisätietoja JUMBO pitkän ja raskaan tavaran varastointijärjestelmästä.

Täältä puolestaan lisätietoja MULTI – sivulle avautuvasta profiilivarastosta.

Vetotasohyllystöt COMBI ja ULTRA – vankkarakenteiset levynippuvarastot

COMBI-hyllystö on suunniteltu levyjen nosturikäsittelyä varten. Vetotason päältä levy on helppo nostaa työstettäväksi. Valittavissa on 1000, 2000 ja 3000 kg kantavuuden vetotasoja.

Mallistosta löytyy sopiva tuote 1×2 m levykoosta 2×6 m levykokoon.

Jos hyllystö sijoitetaan pieneen tilaan, on COMBI varustettavissa kääntyvillä johderungoilla. Tällöin johderungot saadaan käännettyä edestä silloin kun levyä ei oteta/laiteta varastoon.

Levynippuhylly on toteutettavissa myös läpivirtaushyllynä, jolloin levyjen lastaus tehdään hyllyn takaa ja purku edestä.

Varastoon on saatavissa lisäpaikkoja sijoittamalla trukkikasettihyllystö PLATO levynippuvaraston päälle.

ULTRA-hyllystö on näppärä vetotasohyllystö, kun levynipun paino on alle 1000 kg. Levynippu saadaan nosturilla käsiteltäväksi ja voidaan siirtää kolmeen eri suuntaan ilman, että hyllystön tukirakenteet olisivat tiellä.

ULTRA on saatavissa 1×2 m levykoosta 1,5×4 m levykokoon asti. Varastointipaikkoja 2-13 kpl.

Lue lisätietoja ULTRA levynipppuvarastoista.

Trukkikasettihyllystö PLATO – levyniput tehokkaasti tuotantoon

Kun levyjen tai levynippujen käsittelyyn ei ole nosturia tai nosturilla siirtely on liian hidasta, trukilla kuljettaminen on järkevää.

PLATO on hyllystö, jonka lastaaminen ja purkaminen tehdään trukilla. Hyllystössä on 10 paikkaa levykaseteille. Kasetin kantavuus on 1500 tai 3000 kg. Kasettien kokovaihtoehdoissa on mallit 1×2 m levykoosta 2×6 m levykokoon.

Lue lisätietoja PLATO trukkikasettihyllystöstä.

Historia

Kaikki sai alkunsa eräänä syyskuisena päivänä vuonna 1997. Tuolloin Kesälahden konepajan vetäjä, Seppo Kärkkäinen, turhautui. Eikä ensimmäistä kertaa. Tällä erää haussa oli kymmenmillinen teräslevy, joka vihdoin viimein löytyi varaston taimmaisen pinon alta. Sen etsiminen ja esiin kaivaminen vaativat kuitenkin kosolti aikaa ja siltanosturin.

Levyn löydyttyä ajanhukasta tuohtunut Kärkkäinen antoi kriittisen katseensa kiertää pitkin ahdasta varastoa ja päätyi lopulta tutkiskelemaan sen kattoa. Se oli korkealla ja siellä oli tilaa.

Tästä syntyi oivallus, joka vuosien kehitystyön myötä on jalostunut Lipu-varastojärjestelmien tuoteperheeksi.

Kumppanit

Referenssit