Lagret är ofta den första och värsta flaskhalsen i produktionen.

Rätt plåt kan hittas omedelbart.

Load it and pack it up!

Lipu effektiviserar lagerhanteringen och produktionen

Industriell produktion kräver massor av utrymme, tid och pengar när tunga och stora plåtar ska förvaras på konventionellt sätt. Det betyder ofta att lagret är den första och värsta flaskhalsen i produktionen. Sedan 1997 har Lipu arbetat målmedvetet för att lösa dessa problem. Vi har utvecklat ett helt nytt lagersystem som kombinerar lagerfunktionerna med produktionen på ett sömlöst sätt och minskar behovet av golvyta samt ökar företagets lönsamhet och arbetssäkerheten.

Lipu är ett hydrauliskt system för vertikal förvaring av stora plåtar i omedelbar närhet av arbetsstationerna. Plåtarna lastas och lossas horisontellt, vilket gör det lätt att hantera dem med en portalkran eller en gaffeltruck. Det gör det lätt att hitta rätt plåt och ta ut den ur lagret för omgående bearbetning utan behov av besvärliga förflyttningar genom produktionsanläggningen.

Lipus huvudkontor ligger i Nyslott (Savonlinna) i Finland. I Sverige representeras vi av Intercut Sverige. Vi har även partners i Norge, Tyskland och Nederländerna som betjänar våra norska respektive central- och sydeuropeiska kunder.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/page.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FLipu-Oy-108495996613032%2F%3Ffref%3Dts&tabs=timeline&width=340&height=500&small_header=true&adapt_container_width=true&hide_cover=false&show_facepile=false&appId=1225255710885249" width="340" height="500" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Historik

Allt började en septemberdag 1997 när Seppo Kärkkäinen, chef för Kesälahti Engineering Works, blev irriterad, och inte för första gången. Den här gången var han på jakt efter en 10 mm stålplåt, som till slut hittades underst i en trave allra längst in på lagret. Sökningen hade dock tagit lång tid och hade dessutom krävt att man tog hjälp av en portalkran.

Så snart plåten hade hittats började Seppo granska det överfyllda lagret med kritiska ögon och avslutade med att lyfta blicken mot taket. Det var högt till tak och det fanns gott om utrymme.

Det sådde fröet till en idé som har förfinats genom flera års utvecklingsarbete och resulterat i dagens produktfamilj från Lipu.

Partners

Referenser